ΘΕΑΤΡΟ|MORENDO|ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στο φεστιβάλ γυναικείων μονολόγων «Κραυγές γυναικών» που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Τζένη Καρέζη τον περασμένο Σεπτέμβριο και μια σειρά sold out παραστάσεων στο Θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης και στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» της Πάτρας, το ‘MORENDO’ επιστρέφει στην Αθήνα. Ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας, σε σκηνοθεσία Όλγας Λασκαράτου. Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας  η Εύα Κεχαγιά. Από τις 12 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 7μμ στο Θέατρο Αλκμήνη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

Πρεμιέρα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Παραστάσεις κάθε  Σάββατο στις 19.00

Είσοδος 8 ευρώ κανονικό και 5 μειωμένο

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8, Γκάζι  | Μετρό Κεραμεικού | Τηλ. 210 3428650

 

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση.

Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της.

Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής.

Μέσα σ’ αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

*Morendo = (ιτ. «σβηστά») Μουσική, ερμηνευτική οδηγία. Η μουσική σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται κυρίως στις σκηνές θανάτου.

 

Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας  η Εύα Κεχαγιά

Κείμενο – Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Όλγα Λασκαράτου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Κοστούμια:Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

 

Το Morendo ανέβηκε πρώτη φορά στο Θέατρο Ειλισσός τον Μάιο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2011 παίχτηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο του 2011στο Snapple Theater Center στο Νέα Υόρκη. Τον Μάρτιο 2014 συμμετείχε στο Φεστιβάλ ‘Γυναικών Μονόλογοι’ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ γυναικείων μονολόγων στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s