Χορ(ο)ομιλίες – χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο| Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη

Χορ(ο)ομιλίες – χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο

Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη

 

Στο σεμινάριο αυτό πειραματιζόμαστε πάνω στη σύνθεση κίνησης με αφετηρία ένα θεατρικό κείμενο.

 

Στο πρώτο μέρος ξεκινάμε με ζέσταμα κινησιολογικό, προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη θεματική του εργαστηρίου. Στο δεύτερο μέρος εξερευνούμε τις έννοιες κινητικής ερμηνείας του λόγου, αυτόματης σύνθεσης κίνησης και χορογραφίας. Θα πειραματιστούμε κυρίως πάνω στο τρίπτυχο: Κίνηση σε σχέση με ηχητικό ερέθισμα – ο λόγος ως αφετηρία κίνησης – χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο.
Στόχος θα είναι η δημιουργία μικρών χορογραφιών που βασίζονται σε θεατρικά κείμενα.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές δραματικών σχολών και σχολών χορού και σε ανθρώπους που έχουν σχετική εμπειρία με την κίνηση.

 

Η Όλγα Σπυράκη είναι απόφοιτος του BA Dance in performance – Roehampton University, της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και της Δραματικής Σχολής Γ. Θεοδοσιάδη. Παρακολούθησε το προπαρασκευαστικό έτος μαθημάτων της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) το 2005-2006. Έχει συνεργαστεί ως performer, ανάμεσα σε άλλους, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, την Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου και την Ευγενία Τζιρτζιλάκη, το θίασο Στοά, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Yelp Dance Company/χορογράφο Μαριέλα Νέστορα, το Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας και την Athens Biennale 2011, την Ana Sanchez Colberg και την Theatre en Corps Dance Company, τον Nigel Charnocκ, και ως χορογράφος στο θέατρο με τη Square Theater Company, το Ίδρυμα Κακογιάννης, τον Θανάση Σαράντο, την ομάδα Αντίχειρας, με τον μουσικό Ανάργυρο Δενιόζο και την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών και τον Θοδωρή Αμπαζή, με τον Michael Seibel, τον Παναγιώτη Φαφούτη και τον Μίλτο Νίκα.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 επιλέχθηκε και συμμετείχε ως χορεύτρια, στο DV8 company Research workshop “Connecting Meaning to Movement”, με υπεύθυνο τον Loyd Newson, και το 2015 στο εντατικό δύο εβδομάδων σεμινάριο “Flying Low – Passing through” του David Zambrano. Έχει επιλεγεί και παρακολουθήσει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο του Διεθνούς εργαστηρίου πάνω στην μέθοδο του Θ. Τερζόπουλου, από το θέατρο Άττις.

Είναι συν-δημιουργός της ομάδας “Co|-o3” (Soyuz -Σογιούζ/ ένωση), με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015 και με συμμετοχή στο CAMP P31 festival 2014, στο φεστιβάλ χορού του θεάτρου BETON7 το φθινόπωρο του 2014, στο φεστιβάλ Dance Act One, που διοργανώθηκε το 2015 στο θέατρο Act της Πάτρας,στο In Progress Feedback Festival 2016 του Κινητήρα και στο φεστιβάλ Ακροποδητί 2016 που διοργανώνεται ετήσια στην Σύρο.

Πέρυσι ξεκίνησε την συνεργασία της με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, όπου διδάσκει κίνηση στο Opera Studio. Διδάσκει σύγχρονο χορό στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

 

Πότε: Κυριακή 22/5/2016

Ώρα: 10.00-16.00

Κόστος: 30 € (10% έκπτωση με την επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s