ΔΥΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ| 10 και 11 Μαΐου

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ρίχνουν… φως στους δημιουργούς πίσω από τις κάμερες. Για δύο ημέρες, στις 10 και 11 Μαΐου (18.00 έως 00.00), έρχονται στο επίκεντρο οι αφανείς ήρωες της μαγείας του κινηματογράφου, οι Διευθυντές Φωτογραφίας.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει 28 ταινίες μικρού μήκους, αλλά και να ακούσει συζητήσεις με Διευθυντές Φωτογραφίας, που θα μας διαφωτίσουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σενάριο,τις αισθητικές τους αναφορές και την επιλογή των μέσων με τα οποία μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της εικόνας.

Προσκεκλημένοι δύο από τους πρωταγωνιστές των φετινών βραβείων Όσκαρ που θα μιλήσουν για τη δουλειά τους. Ο Matyas Erdely HSC και Διευθυντής Φωτογραφίας της βραβευμένης με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Son of Saul, ο οποίος θα συζητήσει με τον Γιώργο Αρβανίτη AFC,GSC και τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο GSC, καθώς και ο Michael Paleodimos, Διευθυντής Φωτογραφίας της βραβευμένης με Όσκαρ Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας Stutterer, ο οποίος θα συζητήσει με τον Γιάννη Σκοπετέα, Επίκουρο Καθηγητή Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, ο τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας IMAGO, Nigel Walters BSC, θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του, αλλά και για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στο GSC.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s