ΕΚΘΕΣΗ| “Ελευσίνα… τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο”| Βαγγέλης Γκίνης| 15 Μαϊου| Museum Kresow. Lubaczow. Πολωνία

Ατομική έκθεση

Βαγγέλη Γκίνη

 

“Ελευσίνα… τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο”

 

στο Museum Kresow του Lubaczow στην Πολωνία

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός Τέχνης

 

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 15 Μαΐου 2016

 

Διάρκεια έκθεσης : 15 Μαΐου – 15 Οκτωβρίου 2016

 

Την Κυριακή 15 Μαΐου  εγκαινιάζεται στο Museum Kresow του Lubaczow στην Πολωνία η έκθεση του Βαγγέλη Γκίνη, που διοργανώνει το κρατικό Μουσείο Kresow  σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας.

 

Η  έκθεση Ελευσίνα… τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο του Βαγγέλη Γκίνη περιλαμβάνει ένα ιδιότυπο και μοναδικό οδοιπορικό στον παλίμψηστο τόπο της Ελευσίνας μέσα από το φωτογραφικό φακό του καλλιτέχνη.

Παρουσιάζονται τέσσερις ενότητες φωτογραφιών που αντιστοιχούν σε τέσσερις ιστορικές περιόδους της πόλης και όπως γράφει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη «Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Γκίνη, με αναφορές αναγνωρίσιμες ή μη, επαναπροσδιορίζουν την εικόνα του τόπου και την αισθητική της ταυτότητα. Με εφαλτήριο την άσβεστη αγάπη του για τον γενέλθιο τόπο και περισσή δημιουργική ενέργεια, ο καλλιτέχνης, ύστερα από χρόνια επιτόπια έρευνα αποκρυπτογραφεί την πόλη της Ελευσίνας και παραδίδει στο κοινό μια νέα αισθητική αντίληψη με έντονη την εικαστική έκφραση. Η φωτογραφία χρησιμοποιείται σαν εργαλείο ανάκλησης της μνήμης, αλλά και σαν συνοδοιπόρος στην πορεία προς το μέλλον, γεφυρώνοντας πολιτισμούς. Στις εικόνες του το υλικό συνυπάρχει με το άυλο, το φυσικό με το μεταφυσικό και το παρελθόν με το μέλλον…».

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης έχει παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», τον Απριλίο-Μαϊο του 2014, ενώ η παρούσα συμπληρώνεται από μια εγκατάσταση “mythos” η οποία αποτελείται, εκτός των άλλων, από 100 φωτογραφίες μεγέθους 20Χ20cm με διαφορετική έκθεση στο φως η κάθε μια και ένα διαδραστικό παιχνίδι για το θεατή: «Θεωρώ ότι αυτή η δουλειά έχει πολλές και διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το ποιος τη βλέπει. Ξεκινάει από το μύθο της Περσεφόνης και φτάνει μέχρι σήμερα. Η ετυμολογία θα τοποθετηθεί δίπλα για να θέτει έναν προβληματισμό στο θεατή, μιας και ο μύθος μπορεί να μας προκαλεί το ενδιαφέρον, μπορεί να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι αληθινό».

 

 

Ο Βαγγέλης Γκίνης γεννήθηκε το 1984, ζει και εργάζεται στην πόλη της Ελευσίνας τα τελευταία 25 χρόνια. Πειραματίζεται με τη φωτογραφία από παιδική ηλικία. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ τις οποίες ολοκλήρωσε  το 2012 παίρνοντας “Bachelor of Arts in Photography” . Την ίδια χρονιά διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του World Photography Organization, παίρνοντας έπαινο στην κατηγορία πανοραμικής φωτογραφίας.

Επικοινωνία : www.vangelisgkinis.com, 6944 178641, vangelisgkinis@gmail.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s