Happy Hour στον Εθνικό Κήπο!

Happy Hour στον Εθνικό Κήπο!

 

Ομαδικά Παιχνίδια και μια Περφόρμανς εμπνευσμένη από την ελαφρότητα του παιχνιδιού.

 

Ομαδικά παιχνίδια: Εύη Θανέλλα (Ταξιδεύη)

Περφόρμανς: Claire Huber

 

 

Ελάτε να περάσουμε το πρωινό της Κυριακής, 15/5/2016, στον Εθνικό κήπο! Να εκφραστούμε, να κινηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν.

 

Μπορούμε οι ενήλικες να καλύπτουμε ανάγκες μας παίζοντας;

Μπορεί το παιχνίδι να μας υποστηρίζει στην καθημερινότητα που ζούμε;

Μπορούν οι ανθρώπινες κοινότητες να συνδέονται και να επικοινωνούν με πιο επαρκή τρόπο δίνοντας αξία και χρόνο στο παιχνίδι;

 

Φανταστικές ερωτήσεις να εξερευνήσουμε βιωματικά σε μία 2ωρη συνάντηση ενηλίκων αφιερωμένη στο Παιχνίδι!

 

Η συμμετοχή προτείνεται σε όλους αδιακρίτως! Τα παιχνίδια θα είναι διαφορετικά από τα παιχνίδια του προηγούμενου Happy Hour με την Εύη Θανέλλα. Για όποιες και όποιους δουλεύουν με ομάδες προτείνεται με έμφαση!

Και αφού γνωριστούμε, παίξουμε κι ανακαλύψουμε εκ νέου τους εαυτούς μας, η Claire Huber, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο In Progress Feedback Festival τον προηγούμενο μήνα, θα επαναλάβει την περφόρμανς της που είναι βασισμένη στην ελαφρότητα του παιχνιδιού. Μέσω της κίνησης και των χρωμάτων, θα προσπαθήσει να χαράξει ένα μονοπάτι με ορατά και αόρατα ίχνη στο λαβύρινθο του Εθνικού Κήπου.

 

Πότε: Κυριακή 15/5/2016, 11.00-14.00

Είσοδος ελεύθερη, σημείο συνάντησης η είσοδος του Εθνικού Κήπου από Βασ. Αμαλίας, δίπλα στο μετρό Σύνταγμα (δείτε χάρτη του Κήπου εδώ).

Δηλώστε συμμετοχή στο 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

 

Ελάτε με άνετα ρούχα!

 

 

Ιδέα, συντονισμός: Εύη Θανέλλα (Ταξιδεύη)

Ταξιδεύοντας μόνιμα με μέσα το πάθος για παιχνίδι και κίνηση, την πίστη στην παρατήρηση και τα εσωτερικά κίνητρα και την επιλογή της δράσης μέσα σε ομάδες, βρέθηκα …σε πολλά μέρη! Από φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε πρωτεύουσες και χωριά ως συμμετέχουσα σε σεμιναριακές εκπαιδεύσεις και εργαστήρια πάνω σε πρακτικές Κίνησης και Σωματικού Θεάτρου, Επικοινωνίας, Βιωματικής και Μη-Κατευθυντικής Μάθησης. Βρέθηκα επίσης σε εργασιακούς χώρους που ποκίλλουν από δημόσια σχολεία, κατασκηνώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα έως συνοικιακά αναψυκτήρια, ροκ μπαρς και αποθήκες συσκευασίας!

Από το φθινόπωρο του 2015 συμμετέχω στο Εκπαιδευτικό Κινητικό Πρόγραμμα “Σκυτάλη”, εξασκώ το Graphic Facilitation σε βιωματικές εκπαιδεύσεις και εταιρικά meeting, χορεύω σε σχολές χορού, πλατείες, λόφους, παραλίες και ενίοτε σε παραστάσεις.

 

Περφόρμανς: Claire Huber

Η Claire Huber είναι χορεύτρια και χορογράφος. Γεννήθηκε στο Παρίσι και τώρα ζει στο Βερολίνο. Είναι καλεσμένη resident artist στον Κινητήρα από τις 9 έως τις 18 Απριλίου 2016. Άρχισε να συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο σωματικό θέατρο στο Παρίσι και ξεκινήσει να δημιουργεί δικές της θεατρικές παραστάσεις. Από το θέατρο έμαθε να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη σαφήνεια των προθέσεων και στο σε ποιό κοινό απευθύνεται. Στη συνέχεια ασχολήθηκε περισσότερο με το χορό, δούλεψε με την Cynthia Briggs και εμβάθυνε στο σύγχρονο χορό στο Βερολίνο όπου συνδύασε το χορό με σωματικές πρακτικές (κυρίως Laban / Bartenieff και τεχνική Klein μεταξύ άλλων). Ενδιαφέρεται κυρίως για την ρευστότητα της κίνησης και πώς μπορεί να επιτευχθεί μεγάλο εύρος κίνησης χρησιμοποιώντας λιγότερο τους μυς. Έχει δημιουργήσει μερικά κομμάτια χορού (για χορευτές και για τα παιδιά) και έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες στη Γερμανία και την Ιρλανδία. Αυτό το διάστημα δημιουργεί κυρίως σόλο και βίντεο χορού, στα οποία δημιουργεί συνδέσεις, μέσω του σώματος, της μουσικότητας και του χώρου, ανάμεσα στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Όλα αυτά με χαρά για την κίνηση, την εξερεύνηση των αισθήσεων, την απόλαυση της σωματικότητας, την ελαφρότητα και την ποίηση.

 

 

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s