ΜΟΥΣΙΚΗ| Zp87: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΗ!

Zp87: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΗ

 

Πέμπτη 2/6 στις 9.00μμ

Σείκιλος duet

Μια βουτιά στις μελωδίες του μακρινού παρελθόντος ίσως και να μας πείσει πως ο χρόνος είναι σχετικός και  πως η μουσική μπορεί να “μιλάει” πέρα και έξω από τα ημερολόγια. Το ντουέτο Σείκιλος μελετά και αναβιώνει με τον δικό του τρόπο τις μελωδίες αυτές με διάθεση ενίοτε πειραματική ως προς τα ηχοχρώματα και τις φόρμες. Με μια αίσθηση λυγμού, περιδίνησης, με μια αίσθηση ανάτασης ακόμα και μπροστά στο μεγάλο ταξίδι, αυτό του θανάτου. Στο χέρι μας είναι να αφουγκραστούμε τα λόγια του Σεικίλου ή απλά να τα προσπεράσουμε

 

Σάββατο 4/6 στις 9.00μμ

Ελληνική παραδοσιακή μουσική σε στίχους του Ομήρου

Η καινοτομία αυτής της μουσικής μπάντας SAOS είναι ότι για πρώτη φορά στις μέρες μας μετά την αρχαιότητα, συναντούμε μελοποίηση σε καθαρά Αρχαίους Ελληνικούς  Στίχους, ενδεδυμένη με παραδοσιακούς ρυθμούς, αλλά και παραδοσιακά και κλασικά μουσικά όργανα, σε συνδυασμό με Ελληνικό Παραδοσιακό ήχο. Για πρώτη φορά η παραδοσιακή μουσική και οι Παραδοσιακοί ρυθμοί της Κρήτης, της Θράκης, του Πόντου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Ανατολικής Ελλάδας και του Αιγαίου, συναντώνται με Αρχαίες Κλίμακες και Αρχαίο Στίχο, ερμηνευμένα από κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες. Ο Ηφαιστίωνας συνθέτης του SAOS παρουσιάζει την καινούργια δισκογραφική δουλειά του « Η ιστορία της Δήμητρας και της Περσεφόνης» σε στοίχους του Ομήρου  αλλά και πολλά άλλα..

 

Πέμπτη 9/6 στις 9.00μμ

Mohawk live

Οι  M o h a w k  είναι ένα τριμελές σχήμα με βάση τους την Αγγλία. Η μουσική τους βασίζεται στην αυτοσχεδιαστική Jazz, εμπνευσμένη από τους ήχους του Albert Ayler, John Coltrane, Ornette Coleman και Rashied Ali. Το καλοκαίρι οι  M o h a w k θα βρίσκονται στην Ελλάδα όπου θα πειραματιστούν με τους ήχους της free Jazz και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, ενσωματώνοντας στον ήχο τους το κλαρίνο.

 

Παρασκευή 10/6 στις 9.00μμ

Christos Motorinos_ρεσιτάλ κιθάρας

Ο Χρήστος Μοτορίνος θα παίξει έργα του Μπαχ από τις σουίτες για τσέλο και βιολί στην κιθάρα, σε μια ιστορικά τεκμηριωμένη και λειτουργικά διαχρονική προσέγγιση. Η μαγεία της ροής αυτής της μουσικής φωτίζει ανεξερεύνητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και ωθεί σε μια εν δυνάμει προσωπική σχέση τον καθένα που αφήνεται σ’ αυτή που μπορεί να πάρει αποκαλυπτικές διαστάσεις..

 

 

 

Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια
www.zita-p87.blogspot.com
fb: zita pi
tel.6980665404

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s