Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου!

Ένα σεμινάριο που εστιάζει στην προσωπική κίνηση και έκφραση χρησιμοποιώντας την τεχνική του σύγχρονου χορού όχι μόνο χορεύοντας, αλλά και ερμηνεύοντας.

 

Αναπνέουμε, αφουγκραζόμαστε, πειραματιζόμαστε, ρισκάρουμε. Βρίσκουμε τη σωστή στιγμή, η οποία, αν συνδυαστεί με την όσο το δυνατόν λιγότερη μυϊκή τάση/ένταση, μας οδηγεί στο να επεκτείνουμε τα σωματικά μας όρια.

 

Χωρίς να παραβλέπουμε το πόσο ξεχωριστό και μοναδικό είναι το σώμα μας… η αίσθησή μας, η σκέψη μας, η εκφραστικότητά μας.

 

Ένα ταξίδι από «μέσα» προς τα «έξω».

 

Η Ανθή Θεοφιλίδου είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού “ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ”. Φοίτησε 1 χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά “ΑΡΧΗ” και σπούδασε με υποτροφία στην “Rubin Academy of Dance” στο Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί ως performer-χορεύτρια με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το θέατρο Κακογιάννη με Έλληνες και Ισραηλινούς χορογράφους όπως: Nive, Shengfild, Amir Colban, Πέτρος Γάλιας, Κάρμεν Ρουγκέρη, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Νατάσα Παπαμιχαήλ, κ.α. Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της “Theatre de Complicite”, Κώστα Φιλίππογλου. Έχει διδάξει κίνηση-contact improvisation-αυτοσχεδιασμό-σύγχρονο χορό release technique στο θεατρικό εργαστήρι του Βλάση Ζώτη, στην επαγγελματική σχολή χορού “Μαριάνοβα-Τράστα”, στο Κινητήρας Στούντιο, στις δραματικές σχολές Ίασμος, Εμπρός και Θεοδοσιάδη. Εδώ και δυο χρόνια συνεργάζεται ως χορογράφος με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο για τις εξής παραγωγές: Το Κουρέλι, Ασκήσεις για γερά γόνατα και Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας (Φεστιβάλ Αθηνών 2014). Ιδρυτικό μέλος της Norforsale, ανοιχτής καλλιτεχνικής κοινότητας, όπου χορογράφισε τρεις παραγωγές: “Δε βαριέσαι” στο θέατρο Ροές, “Η νύχτα” στο Κινητήρας studio και στο θέατρο Κακογιάννη και “Πεθαίνω σα χώρα” στο θέατρο Olvio.

 

Πότε: 11-15/7/2016

Ώρες: Δευτέρα με Παρασκευή 17.30-19.00

Πού: Κινητήρας, Ερεχθείου 22 Ακρόπολη

Κόστος: 50 €*

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

 

*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας

 

 

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s