Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα

Μια  ανθρώπινη μελέτη πάνω στη χορογραφική δημιουργία. Πώς  χρησιμοποιώ  τις δεξιότητες και τις αδυναμίες των ερμηνευτών για να πλησιάσω στο προσωπικό μου όραμα.

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η χορογραφική σύνθεση.

Κάθε συμμετέχοντας θα δημιουργήσει με ομάδα της επιλογής του μια μικρή χορογραφία, περνώντας από όλα τα στάδια της έμπνευσης, του casting, του brainstorming, της οργάνωσης της ιδέας, του αυτοσχεδιασμού καθώς και της τελικής σύνθεσης. Στο τέλος θα γίνει προσομοίωση της «παραγωγής» με κοστούμια, αντικείμενα, φωτισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο οι εν δυνάμει χορογράφοι θα δημιουργήσουν είναι ανθρωποκεντρικός και δίνει έμφαση κυρίως στο πώς οι άνθρωποι-ερμηνευτές επηρεάζουν τη δημιουργική διαδικασία και πώς ο χορογράφος-συντονιστής εμπνέεται από αυτούς χωρίς να χάνει τον αρχικό του στόχο.

Κάθε συμμετέχοντας-χορογράφος μπορεί να προσκαλέσει από ένα έως τέσσερα άτομα-ερμηνευτές (oικονομική συνεισφορά ερμηνευτών-προσκεκλημένων με donation).

Μέγιστος αριθμός χορογράφων: 12.

Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο τέλος του σεμιναρίου.

 

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας. Εκεί εμπνεύστηκε τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).

 

Πότε: 11-22/7/2016

Ώρες: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 19.00-21.00

Πού: Κινητήρας, Ερεχθείου 22 Ακρόπολη

Κόστος: 50 €*

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

 

*10% έκπτωση στους κατοχους κάρτας ανεργίας

 

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s