2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ!

 

Σε ένα κατάμεστο θέατρο και με ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό, ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουλίου, το 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΑΝΔΡΟΥ. Πρώτη εκδήλωση, η εντυπωσιακή συναυλία της CAMERATA JUNIOR, που ενθουσίασε τους θεατές.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία τους, στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης, καλωσόρισαν τους θεατές και τους προσκεκλημένους τους, τονίζοντας ότι:

Παντελής Βούλγαρης:Απόψε λοιπόν ξεκινά το 2ο φεστιβάλ. Ευχαριστώ μ’ όλη μου την ψυχή όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο. Και σκέφτομαι πως θα πάει καλά, θα αντέξει, θα έχει έναν ουσιαστικό και σεμνό χαρακτήρα μόνον εάν γίνει υπόθεση όλων μας, μόνον εάν πηγάζει από αγάπη για την τέχνη και τον τόπο μας, εάν νιώσουμε πως δεν θα νοείται καλοκαίρι δίχως βραδιές με κατάμεστες κερκίδες που θα πάλλονται στο ρυθμό, στο νόημα και στο ήθος των παραστάσεων επί σκηνής. Είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες σας, στις προτάσεις σας, στις παρατηρήσεις σας αφού επιθυμία και στόχος μας είναι να συνταξιδεύουμε στο φως των αστεριών προς τη συγκίνηση, την ευφορία, το πάθος και την έγνοια για το καλύτερο, για μια ζωή που να αξίζει. Προσωπικά, έχοντας πίσω μου 55 χρόνια στο σινεμά κυρίως αλλά και στο θέατρο και στην τηλεόραση, αγωνιώ για τους νέους καλλιτέχνες που προσπαθούν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να μην παραιτηθούν από τα όνειρά τους, να μη χάσουν τη δημιουργική τους ορμή. Η Καμεράτα Τζουνιορ είναι εργαστήρι και έπαλξη σοβαρής δουλειάς πολύ νέων παιδιών που ζουν μέσα στη μουσική. Είναι καμάρι για τη χώρα, είναι τιμή για την Άνδρο που σήμερα καλείται να τις αγκαλιάσει αυτή την ορχήστρα, να δει και να ακούσει πως στον τόπο μας υπάρχουν τομείς όπου εξακολουθούν να γίνονται τα πράημαυα σωστά και όμορφα. Τα μουσικά κομμάτια της βραδιάς, παντοδύναμα μέσα στο χρόνο είναι το γενναιόδωρο σινιάλο της τέχνης προς όλους μας που θέλουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά.

Θεοδόσης Σουσούδης: “Χαιρετίζουμε την έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, που πλέον καθιερώνεται ως ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Πέρσι, τέτοιες ημέρες, εγκαινιάζαμε το νέο θέατρο κι ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε το φεστιβάλ μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας παρά το γεγονός της έντονης αβεβαιότητας λόγω των capital controls. Το Νέο Θέατρο Άνδρου, που μας προσέφερε ευγενικά και απλόχερα ο εφοπλιστής κ. Αλκιβιάδης Τάττος, έμελλε να αποτελέσει και να αποτελεί από εδώ και στο εξής έναν σημαντικό Φάρο Πολιτισμού για το νησί μας. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα, που εκτυλίχθηκαν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, έκαναν το νησί μας γνωστό παντού και τοποθέτησαν την Άνδρο στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς, με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού. Παραμένουμε σταθεροί στην πίστη μας πως ο πολιτισμός είναι η καλύτερη διέξοδος στα δύσκολα χρόνια. Το φεστιβάλ γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η Άνδρος αναδείχτηκε στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το περσινό καλοκαίρι. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και περισσότερο αισιόδοξα: Το φεστιβάλ καθοδηγούμενο από τον πιο κατάλληλο άνθρωπο ως καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Παντελή Βούλγαρη, έχει διευρύνει και έχει απλώσει τα φτερά του και το πρόγραμμά του και αποτελεί πλέον, ίσως το πιο δυνατό από όλα τα φεστιβάλ που αυτή την εποχή γίνονται στην Ελλάδα. Καλύπτοντας όλες τις τέχνες: Θέατρο, μουσική, χορό, κινηματογράφο. Μεγαλώνοντας σε χρονική διάρκεια και καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Άνδρο, αφού κάποιες παραστάσεις και συναυλίες θα δοθούν στο Κόρθι και το Γαύριο. Με σταθερά βήματα, το Φεστιβάλ Άνδρου παίρνει τη θέση που του αξίζει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Προσφέροντας στο νησί μας -στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του- ανάσες πολιτισμού και συμπληρώνοντας ιδανικά τις μοναδικές εικαστικές παρεμβάσεις του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή με τις εκθέσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως. Το Φεστιβάλ Άνδρου, με την βοήθεια των Φίλων και των ανθρώπων που αγαπούν την Άνδρο, παραμένει θεσμός για το νησί μας και αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δράσεων πολιτισμού αλλά και όλης εν γένει της θετικής εικόνας, που εκπέμπει η Άνδρος. Συντελώντας έτσι κατά πολύ στην αύξηση της επισκεψιμότητας για το νησί μας και καθιστώντας το ολοένα και ψηλότερα στις προτιμήσεις των επισκεπτών ως καλοκαιρινό προορισμό. Είμαι βέβαιος πως το φετινό φεστιβάλ Άνδρου θα το αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο και θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη και κυρίως στην καρδιά όλων μας.”

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους ήταν ο Ανδριώτης ευεργέτης Αλκιβιάδης Τάττος -με την ευγενική δωρεά του οποίου κατασκευάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου, το νέο στολίδι του νησιού που φιλοξενεί το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ- εκπρόσωποι της ανδριώτικης εφοπλιστικής κοινότητας όπως ο Λευτέρης Πολέμης και η Άννα Πολέμη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου Λευτέρης Μπάλλας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου Ρένα Σακελλάρη, η Κυριακή Κονδυλάτου -η αρχιτέκτονας του θεάτρου, που μαζί με τον συνάδελφό της Κωνσταντίνο Λούκο, σχεδίασαν ένα θέατρο πλήρως ενσωματωμένο στο φυσικό τοπίο, εναρμονισμένο με αυτό, επιλέγοντας τοπικές τεχνικές και πρώτες ύλες, σεβόμενοι την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού.
Επίσης, παρευρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, οι συγγραφείς Ιωάννα Καρυστιάνη και Μαρίνα Καραγάτση, ο αναπληρωτής Διευθυντής του “VIMA fm” Νίκος Θρασυβούλου, ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου,  ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι αθηναϊκών ΜΜΕ.
Τέλος, τη συναυλία παρακολούθησαν και 9 γέροντες από το γηροκομείο της Άνδρου, που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το θέατρο.
Ο Δημήτρης Σέμσης έκλεισε την εναρκτήρια συναυλία του 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ, με μελωδία από το soundtrack της ταινίας “Σινεμά ο Παράδεισος”, την οποία και αφιέρωσε στον καλλιτεχνικό διευθυντή Παντελή Βούλγαρη.
Το 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Άνδρου και θα συντροφεύει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Επιλέξτε ημερομηνία από το πρόγραμμα του  2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ και ραντεβού στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

20/7/2016      ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ – Λαϊκή Σκηνή Άνδρου

22/7/2016      Συναυλία, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

23/7/2016      Συναυλία, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – Ίδρυμα Κυδωνιέως

25/7/2016      ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ – 25η ώρα

27/7/2016      Συναυλία, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

29/7/2016      ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ – Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

30/7/2016      Συναυλία,  ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ           

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

01/8/2016      Αφιέρωμα, FEDERICO FELLINI     

02/8/2016      Αφιέρωμα, FEDERICO FELLINI     

03/8/2016      Αφιέρωμα, FEDERICO FELLINI     

04/8/2016      Συναυλία αφιερωμένη στους FEDERICO FELLINI και NINO ROTA          

07/8/2016      ΟΡΕΣΤΕΙΑ – σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς

08/8/2016      ΣΤΑΜΑΤΙΑ -ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – σκηνοθεσία Βαγγέλης                                            Θεοδωρόπουλος

10/8/2016      Σύγχρονος χορός, OPUS

12/8/2016      ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ  – παραγωγή Εθνικό Θέατρο

13/8/2016      Συναυλία, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – διοργάνωση Ναυτικός Όμιλος Άνδρου

16/8/2016      ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

17/8/2016      Συναυλία, ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ – ΝΙΚΟΣ                                ΖΙΩΓΑΛΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ – στο Κόρθι

18/8/2016      Συναυλία, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ –                          Δημοτικό στάδιο Άνδρου “Ιωάννης Μ. Γουλανδρής”

19/8/2016      Κουκλοθέατρο (Εργαστήρι και παράσταση), ΌΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ – Χώρα

20/8/2016      Κουκλοθέατρο (Εργαστήρι και παράσταση), ΌΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ  – Γαύριο

21/8/2016      MUSIC AND DANCE GALA FOR ANDROS – Καλλιτέχνες από την εθνική όπερα                       Παρισίων

24/8/2016      ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ  ΣΩΚΡΑΤΗ – σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης – Γαύριο

26/8/2016      Συναυλία, ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ           

27/8/2016      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ    

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

02/9/2016      ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ – Ομάδα Αλαλούμ – Γιώργου Δάμπαση

03/9/2016      ΛΗΞΗ – Συναυλία, ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ           

 

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

Tο 2ο Φεστιβάλ Άνδρου διοργανώνεται απο την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», υπό την Αιγίδα του Δήμου Άνδρου

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s