57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3-13 Νοεμβρίου 2016

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλούν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου «ντύνοντας» τις βιτρίνες τους κινηματογραφικά κατά το δεκαήμερο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

 

Στόχος του διαγωνισμού είναι μπει η πόλη στον ρυθμό του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και να προβληθεί η αγορά στους εκατοντάδες Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους και επισκέπτες.

 

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει τη βούληση να συμμετέχει σε όλους τους θεσμούς της πόλης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Κατά την περίοδο διεξαγωγής του αυξάνονται οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι. Τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτή τη γιορτή, να επικοινωνήσουμε με τον τρόπο μας το γεγονός και φέτος το κάνουμε αυτό με τον Διαγωνισμό Βιτρίνας» τονίζει ο Νίκος Χιονίδης  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Ο νικητής του διαγωνισμού, που θα κερδίσει μια CineΚάρταF Gold, θα επιλεγεί από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους:

 

– Μπερνάρ Κουόμο (Αρχιτέκτονας)

– Λενιώ Παπαντωνοπούλου (Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια Εκθέσεων)

– Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη (τ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης)

 

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Κριτική Επιτροπή – βιογραφικά

Μπερνάρ Κουόμο (Αρχιτέκτονας)

Ο Μπερνάρ Κουόμο  σπούδασε  αρχιτεκτονική στην Γαλλία, στην σχολή της Τουλούζης και του Παρισιού. Το 1986 ο Μπερνάρ Κουόμο και ο Πρόδρομος Νικηφορίδης ξεκινούν την κοινή τους πορεία με τη συμμετοχή τους σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά τους έργα είναι ένα Κτίριο Κατοικιών στο Παρίσι, το Πολιτιστικό Κέντρο και Θέατρο στην Μενεμένη, η Τεχνόπολη στη Θεσσαλονίκη, το Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και η Ανάπλαση της Νέας Παραλίας.

Έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπως:  EUROPAN 2 (Α’ βραβείο), Διεθνής διαγωνισμός για τον Ανασχεδιασμό του Μνημειακού Άξονα της Αριστοτέλους (Α’ βραβείο), Ανάπλαση  Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (Α’ βραβείο ), Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Καλαμαριάς (Α΄ Βραβείο) “Rethink Athens” – Προς ένα νέο κέντρο της πόλης, Β’ Βραβείο για την πλατεία Νίκης στην Κοζάνη, Α΄ Βραβείο για το παράκτιο μέτωπο της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας και άλλους.

Το 2009 τους απονεμήθηκε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής για την πενταετία 2004-2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το 2014 το βραβείο UIA -International Union of Architects- friendly spaces accessible to all για την Ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, το βραβείο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ  για την τετραετία 2010-2014, το βραβείο ΔΟΜΕΣ για το καλύτερο υλοποιημένο έργο των ετών 2010-2014, ενώ το 2015 το έργο της Νέας Παραλίας συγκαταλέχθηκε στους 40 φινιλίστ για το βραβείο Mies van der Rohe 2015 και έλαβε το βραβείο Archmarathon Awards 2015. Το 2016 επελέγησαν από το IN PRACTICE μεταξύ των πλέον δημιουργικών γραφείων αρχιτεκτονικής της Ευρώπης και αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα, τους απενεμήθη στην Κίνα το βραβείο Yuan Ye Urban Design Award και το Α΄ Βραβείο στην Bucharest Triennale 2016

Έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια.

 

Λενιώ Παπαντωνοπούλου (Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια Εκθέσεων)

Η Λενιώ  Παπαντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της τέχνης από τη Μεγάλη Βρετανία, με  ειδίκευση στην Κριτική Τέχνης, το Art Managemenτ και τις Gallery Studies  με Master of Arts στο Univeristy of Essex και στη συνέχεια στο Courtauld Institute of Fine Arts στο Λονδίνο. Αφού εργάστηκε σε γκαλερί της βρετανικής πρωτεύουσας, το 2005 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με την επιμέλεια εκθέσεων. Τα τελευταία 8 χρόνια συνεργάστηκε διαδοχικά με 3 γκαλερί στην Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τη Ζυρίχη με καινούρια σχέδια.

 

 

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης (τ. Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Σ. Θεσσαλονίκης)

Γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε Οικονομικά στο Α.Π.Θ. Συμμετείχε από το 1974 μέχρι 2010 στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Α.Ε. που ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τον οποίο υπηρέτησε διαδοχικά ως Ταμίας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος μέχρι το 2005. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 1993 και Πρόεδρος της από το 1997 μέχρι 2002. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.) από το 1992. Στην τρέχουσα σύνθεση του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ. συμμετέχει τιμητικά, προταθείς από αυτό  για τις υπηρεσίες του στο εμπόριο της πόλης μας, ως Αριστίδην Μέλος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.) στο διάστημα 1986 – 1994.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s