ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ / Κύκλος «Το Ελληνικό Τραγούδι» | ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ / Κύκλος «Το Ελληνικό Τραγούδι»

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


3 Δεκεμβρίου 2016 | 18:00

4 Δεκεμβρίου 2016 | 12:00

Κεντρική Σκηνή

 

Μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά:

Ο Νάρκισσος, η Καλλιστώ…ο Ταρζάν και οι καλλικάντζαροι…

Μια ιστορία με σκιές και ήχους

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, με έντονο το ενδιαφέρον για τη δημιουργία έργων για παιδιά, έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας (συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο). Μέσα σε 5 χρόνια προέκυψαν οι Μύθοι του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος η σειρά του κύκλου «Το Ελληνικό Τραγούδι» συναντιέται με την ιδέα να δημιουργήσει έργα για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, Το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη  σύνθεση  τραγουδιών εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο, το ιδιαίτερο αυτό ρεπερτόριο.

Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με  ξεχωριστές, πανέμορφες  ιστορίες για φανταστικά  και θρυλικά πλάσματα, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου 20 νέων τραγουδιών.

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες  με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Συνθέτες και στιχουργοί με τα τραγούδια τους ζωντανεύουν τους μυθικούς ή θρυλικούς ήρωες. Τα τραγούδια παρουσιάζονται μέσα στον ιδιαίτερο σκηνικό χώρο που επιμελείται οΗλίας Καρελλάς. Ο φανταστικός κόσμος στήνεται πάνω στο παιχνίδι  του φωτός και της σκιάς. Οι τεχνικές του θεάτρου σκιών συνδυάζονται με προβολές και ‘’ντύνουν’’ τους μύθους της όλης ενότητας. Ο ‘’παραμυθάς’’ με  μίτο λέξεων του Γιώργου Κοροπούληακροβατεί στον κόσμο των πλούσιων ήχων του μουσικού συνόλου και των σκιών  και εικόνων του Ηλία Καρελλά   παρέα με τον Νάρκισσο, την Πηνελόπη, το Γούλβερ το λυκάκι, τον θρυλικό Ταρζάν ή τη χελώνα που κρατά στην πλάτη της όλο τον κόσμο και όταν αφήνει την σκηνή μεταμορφώνεται στον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη.  Ας περιπλανηθούμε τραγουδώντας σε κάποιους από  τους φανταστικούς κόσμους των μύθων της Ελλάδας και του κόσμου.

 

Οι συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος

Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Μάκης Καραντωνίου, Νεφέλη Λιούτα, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Φένια Χρήστου

Ιστορία-Κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθετική επιμέλεια-Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης

Επικοινωνία για ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ειρήνη Λαγουρού | 6977 247725 | irini.lagourou@gmail.com

 

 

http://www.sgt.gr/gre/SPG1750/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s