Έκθεση Κοσμήματος | REGINA ROSAS ET ORNAMENTA AMAT | Comme il FauX Bar

REGINA ROSAS ET ORNAMENTA AMAT @ Comme il FauX Bar
* Έκθεση Κοσμήματος (15 Δεκεμβρίου ’16 – 15 Ιανουαρίου ’17) *
 
• Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.00
 

Η Μαρία Μποτονάκη έχει σπουδάσει Νομικά, θέατρο, χορό και μουσική. Έχει ασκήσει δικηγορία, έχει συνιδρύσει το θέατρο “ΦΑΙΔΡΑ”, έχει διδάξει δραματολογία και υποκριτική στη σχολή “Χατζίκου”, έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα, σχεδιάζει κοσμήματα, κυρίως για το θέατρο και την όπερα. 
Το 1990, ιδρύει επίσημα το brand “Comme il FauX Bijoux” κι ένα δίκτυο χονδρικής και λιανικής πώλησης. Πολύ σύντομα, γίνεται γνωστή για την ιδιορρυθμία του “παντρέματος” των πρώτων υλών και της χρήσης παλαιών τεχνικών αργυροχρυσοχοΐας. Τα ανομοιογενή υλικά και η τεχνική art deco, είναι αυτά που την καθιερώνουν ως πρωτοπόρο σχεδιάστρια και ανατροπέα του σοβαροφανούς.


Το 2004, το κατάστημα “Comme il FauX” της Πλατείας Καρύτση, βραβεύεται από τον οίκο Swarovski, ως ένα από τα 3 κορυφαία καταστήματα της Ευρώπης, ανάμεσα στον Giorgio Armani του Μιλάνο και τον Yohji Yamamoto του Τόκυο
Το 2011, συμπαρασύρεται από την ελληνική οικονομική κρίση και κλείνει το εργαστήριό της, το δίκτυο πώλησης, και το κατάστημα της Πλατείας Καρύτση, που ήταν σε όλους τους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς ως αξιοθέατο της Αθήνας, μετατρέπεται σε ένα φιλόξενο μπαρ για καλλιτέχνες και διανοούμενους. 

Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους σχεδιαστές μόδας, και τα κοσμήματά της έχουν φωτογραφηθεί από τη γαλλική Vogue και πολλά ακόμη διεθνή περιοδικά.

Σταθμοί της σχεδιαστικής της πορείας, θα φιλοξενηθούν σε μία μοναδική έκθεση στο Comme il FauX Bar. Ανάμεσα σ’ αυτούς, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά κοσμήματα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη διεθνή σοπράνο Jeannette Pilou και τη Σκάλα του Μιλάνου, κοσμήματα που έντυσαν παραστάσεις όπως η “Aida” του Verdi, το “Κρίμα που είναι πόρνη” του Shakespeare, την “Τρισεύγενη” του Κωστή Παλαμά, τις “Σφαίρες πάνω απ’ το Μπρόντγουεϊ” του Woody Allen.

Στο soundtrack της βραδιάς, ο σαμάνος του είδους, Eddie.
 
Ευγενής χορηγός, το εξαιρετικό Otto’s Athens Vermouth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s