Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία | Σεμινάριο στον Κινητήρα | Ιόλη Ανδρεάδη και | Μελίνα Θεοχαρίδου | 11 έως 13 Φεβρουαρίου

Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία
 
Σεμινάριο στον Κινητήρα
από την Ιόλη Ανδρεάδη και τη Μελίνα Θεοχαρίδου
 
11 έως 13 Φεβρουαρίου | 14.00 – 17.00
 
 
Με αφορμή το βραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing)  των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο, η Ιόλη Ανδρεάδη και η Μελίνα Θεοχαρίδου ετοιμάζουν για τον Κινητήρα ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο γύρω από τη διάδραση στη σύγχρονη βρετανική δραματουργία.
Φωτογραφία του Aris Asproulis.
 
Μιλούν, προτείνουν και δοκιμάζουν με τους συμμετέχοντες τρόπους επικοινωνίας κοινού και ηθοποιού κατά τη διάρκεια μιας παράστασης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φοιτητές των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών, σκηνοθέτες, φωτιστές και σκηνογράφους.
 
Σύμφωνα με τον έργο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» ο/η ηθοποιός υποδύεται έναν ήρωα, του οποίου η μητέρα τραυματίζει την παιδική του ηλικία από τις συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας. Ο ήρωας, ενήλικας πια, έρχεται στη μέση μιας θεατρικής σκηνής να διηγηθεί την ιστορία του, παρακινώντας  το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής του.
 
Το έργο των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Απέσπασε το βραβείο CriticsPick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out,Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
 
Στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την Μελίνα Θεοχαρίδου στον κεντρικό ρόλο.
 
Η Ιόλη Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη RADA και στο King’s College London, στο οποίο ολοκλήρωσε το 2014 τη διδακτορική της διατριβή γύρω από το Θέατρο και την Τελετουργία, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Έζησε 7 χρόνια στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πολιτιστική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 25 παραγωγές σε Αθήνα, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Ρώμη και Νέα Υόρκη. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος της διεθνούς πλατφόρμας σκηνοθετών «World Wide Lab», η οποία δημιουργήθηκε στο Watermill Center του Bob Wilson το 2011 και της οποίας διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια το 2013 στη Νέα Υόρκη και το 2015 στη Σύρο. Έκτοτε, η Ιόλη εργάζεται εντατικά στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «Αρτώ – Βαν Γκογκ / avec un pistolet», Θέατρο Σημείο, «Οικογένεια Τσέντσι», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, «Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού», ΠΙΟΠ και Young Lear, Φεστιβάλ Αθηνών.
 
Η Μελίνα Θεοχαρίδου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και voiceover artist. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Γαλλική και την Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το UCL και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Κείμενο και την Παράσταση από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA). Ως ηθοποιός, έχει παίξει μεταξύ άλλων στο Yard Theatre, στο Lyric Hammersmith Studio, στο BAC, στην Αθηναΐδα και στο Forest Fringe Festival. Έχει εμφανιστεί στις ταινίες A Strange Connection, Somewhere New καιTough Love. Ως σκηνοθέτης, η Μελίνα έχει εργαστεί στα Jermyn Street Theatre, Shaw Theatre, Sodra Teatern στη Στοκχόλμη, Hospital Club, Σατυρικό Θέατρο, Camden Fringe Festival, STOFF, Brunel Museum και Poetry Café. Είναι μέλος του Lincoln Center Theater Director’s Lab 2012. Έχει επίσης εργαστεί ως Ειδικός Κειμένου βοηθώντας τον Giles Block στο Shakespeare’s Globe.Έχει εργαστεί ωςαναγνώστρια νέων έργων στα: National Theatre, Royal Court, NT Studio, Oberon Books. Τέλος, έχει εργαστεί στο Donmar Warehouse ως μεταφράστρια.
 
 
Κινητήρας
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Tηλ: 210 9248328
 
Πότε: 11-13/2/2017
Ώρες: 14.00-17.00
Κόστος Συμμετοχής: 50 €*
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com
*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s