Iceberg | 10 & 11 Φεβρουαρίου | Θέατρο Πόλη

Iceberg

Θέατρο Πόλη

10 & 11 Φεβρουαρίου

 

«Η αναζήτηση της λύσης είναι μια αέναη διαδικασία χωρίς πιθανότητα επιτυχίας, μια αναζήτηση του τίποτα … Τίποτα δεν είναι πιο πραγματικό από το τίποτα».

Samuel Becket

Τρία σώματα κινούνται σε ένα χώρο που μεταβάλλεται. Μαζί με το χώρο μεταβάλλεται η πρόθεση τους, η σχέση με τα αντικείμενα, η πυκνότητα του χρόνου. Η διαρκής αλλαγή γίνεται δεκτή και μετατρέπεται σε χορό σωμάτων και αντικειμένων. Σε έναν κόσμο που συντίθεται και αποσυντίθεται, βρισκόμαστε διαρκώς μεταξύ επαναπροσδιορισμού και παραίτησης. Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε το πού ξεκινούν οι δικοί μας στόχοι και επιθυμίες και πού αρχίζουν οι κοινωνικά κατασκευασμένες, οδηγούμαστε σε αφοπλιστικές ερωτήσεις: Γιατί ζούμε; Πόσες επιθυμίες κρύβονται σε ένα σώμα; Από πού πηγάζουν; Ποιες είναι επιλεγμένες και ποιές επιβεβλημένες; Τι συμβαίνει σε ένα σώμα που επιθυμεί; Υπάρχει ελευθερία της βούλησης;

Σημείωμα Χορογράφου:

“Αποπειράθηκα να προσεγγίσω μια εσωτερική κατάσταση, μια συνθήκη όπου ο ψυχικός κόσμος είναι διάφανος. Αυτή η αναζήτηση είχε σαν αφετηρία το έργο “Whoops!” το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα ως work in progress στο πλαίσιο του χορογραφικού σεμιναρίου της Πατρίσια Απέργη στο ARC for Dance. Αφετηρία υπήρξε η έννοια της αποτυχίας και της επιτυχίας. Ένα δίπολο που επηρεάζει την ζωή μας σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Ακολούθησε το ερώτημα “τι είναι αυτό που αποτυγχάνει ή επιτυγχάνει;”. Εκεί βρέθηκα αντιμέτωπη με έννοιες όπως επιθυμία, βούληση, κίνητρο, στόχος, απόφαση, επιλογή, πράξη. Καθώς επίσης και με το φόβο της αποτυχίας που μας κρατάει σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ κίνησης και ακινησίας. Σε μια κίνηση μάταιη, σπασμωδική, ώστε να νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε, ότι δε φοβόμαστε να αποτύχουμε. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε κάτι που ονομάζεται μεταξύ άλλων και αποτυχία του καπιταλισμού. Έτσι όπως είναι δομημένες οι σημερινές κοινωνίες η κρίση του συστήματος μετατρέπεται σε πολλές μικρές αποτυχίες ιδωμένες και βιωμένες σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι νιώθουν ότι έχουν αποτύχει. Δεν υπάρχει επιλογή- βούληση που να μπορούν να επιδιώξουν δίχως φόβο. Τελικά νομίζω πως αυτό που με συγκινεί είναι η ψυχή και η σωματοποίηση της. Κάτι καθολικό το οποίο είναι προσωπικό. Μάλλον αποπειράθηκα να δω το «μέσα», να του δώσω χώρο να αναπνεύσει”.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11/2 στις 21:00

Θέατρο Πόλη

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87,Πλ. Βικτωρίας
Τηλ.: 2111828900

 

Συντελεστές:

Σύλληψη/Χορογραφία: Νεφέλη Γιώτη

Ερμηνεία:  Γώγουλου Νάντη,  Δελημιχάλη Μυρτώ, Πασχαλίδου Μαρία

Σκηνογραφία: Μυρτώ Λάμπρου

Κατασκευή Σκηνικών: Πολυάννα Βλατή, Μυρτώ Λάμπρου, Γιώτη Νεφέλη

Μουσική: Χάρης Σταματόπουλος, Παναγιώτης Γιώτης

Φώτα: Νίκος Βλασσόπουλος

Φωτογραφία: Μάριος Βούρος

Προώθηση:  Ηoopla!

Επιμέλεια Αφίσας: Γκίνης Γιώργος

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s