World Jazz Sona Va! Trio Project | 7 και 14 Μαρτίου

 

  • 7 Μαρτίου 2017: The Zoo Bar 10 PM- 1 AM
                                  Ζωοδόχου Πηγής 45 κ Σαρανταπόρου, Χαλάνδρι
  • 14 Μαρτίου 2017: Apanemia Boite 9:30 PM- 1 AM

Θόλου 4, Πλάκα

 

World Jazz Sona Va! Trio Project

 

Νάνα Σιμόπουλος: σιτάρ, κιθάρα, φωνή

Βάσω Δημητρίου: Arpeggione, Τζουράς, Κιθαρα

Σόλις Μπαρκί: κρουστά, φωνητικά

 

Τρεις διακεκριμένοι καλλιτέχνες σε ένα ξεχωριστό project που παντρεύει επιδέξια τις ποιότητες και των τριών world jazzΜουσικών.
Το μήνυμα που εσωκλείει η καλλιτεχνική αυτή σύμπραξη, δεν είναι άλλο από αυτό της έννοιας της φιλίας. Έννοια που εμπεριέχοντας αγάπη και πορεία συνεξέλιξης,  επιτυγχάνει να ξορκίσει ή αλλιώς να συνδιαλλαγεί τίμια με την έννοια του χρόνου.

Αυτά είναι και τα στοιχεία που ενεργοποιούν τη ζύμωση μεταξύ Νάνας Σιμόπουλος και Βάσως Δημητρίου. Φιλία και έμπνευση που παραμένει φρέσκια στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων και που αποτυπώνεται στη μουσική που δημιουργούν με το  Sona Va! τρίο. Τον δημιουργικό τους καμβά, έρχεται να εμπλουτίσει η δυναμική συμμετοχή του Σόλι Μπαρκί, πλαισιώνοντας ένα νέο μουσικό σχήμα έτοιμο να μας ταξιδέψει σε καινούργια μονοπάτια και εσωτερικές διαδρομές.

 

H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Το «Skins», η τελευταία δισκογραφική δουλειά της, αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της καλλιτέχνιδος, τα οποία εκτελούνται έξοχα ερμηνευμένα από ένα Τζαζ μουσικό σχήμα παγκοσμίου κύρους, απαρτιζόμενο από μουσικούς υψίστου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού σαξοφωνίστα Dave Liebman και του Ustad Sultan Khan, Master του Ινδικού Σαράνγκι. To υλικό του πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια
να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

 

Η Βάσω Δημητρίου, multi-instrumentalist, μουσικός και ενορχηστρώτρια, μετρά πάμπολλες συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής Όπως τον Θ. Μικρούτσικο, Δ Σαββόπουλο, Χρ. Θηβαίο, Θ. Παπακωνσταντίνου, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, τον Γιώργο Ανδρέου, N. Ξυδάκη, Ν Μαυρουδή, τον Αργεντίνο συνθέτη Emilio Kauderer, τον Donovan Leitch τον σαξοφωνίστα David Lynch, τον Jimmy Mahlis, την Nάνα Σιμόπουλος, αλλά και πολλούς άλλους. Ειναι ιδρυτικό μέλος των συνόλων «Liminal Vanguard» και “Sona Va”. Έχει εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε πολλά της Ευρώπης και τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

 

Ο Σόλις Μπαρκί, συνεργάτης της Νάνας Σιμόπουλος κατά τα τελευταία δύο έτη, διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου ,της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου. Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες. Έχει κυκλοφορήσει συνεργασία του με την Lamia Bedioui, μία συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR,  από την εταιρία LIBRA. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και συγκροτήματα, όπως οι Μιχάλης Νικολούδης, Βασίλης Ρακόπουλος , Ross Daly,Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου,  Βαγγέλης Φάμπας ,ΝίκοςΤουλιάτος,  Νίκος Ξυδάκης,Tάκης Φαραζής, Μίμης Πλέσσας , Νότης Μαυρουδής. Η δημιουργική συνύπαρξη με την Nana Simopoulos και την Βάσω Δημητρίου, στο νέο αυτό project, ανοίγει για τον Σόλι ένα πολύ δημιουργικό και προκλητικό παράθυρο στις εκφραστικές του αναζητήσεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s