Νικητής Διαγωνισμού | “I HAVE A DREAM” | Συναυλία Μαρίκας Κλαμπατσέα | Παρασκευή 7 Απριλίου | Ίδρυμα Θεοχαράκη

Νικήτρια διαγωνισμού:

Βούτου Νικολέττα

Θα παραλάβετε τε εισητήριά σας από το ταμείο του Ιδρύματος Θεοχαράκη το αργότερο μιση ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

“I HAVE A DREAM”

Συναυλία Μαρίκας Κλαμπατσέα
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1,Κέντρο

Τηλέφωνο 210-3611206

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Marika Klambatsea-147 (1)
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, Συνθέτρια και Πιανίστα της Avant Garde σκηνής, μετά το “Butterfly in Blood” που παρουσίασε με επιτυχία στην Αγγλία και το “KALT” στο
Αμφιθέατρο Μπενάκη, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία “I Have a Dream”στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, 21:00.

Η συναυλία αυτή επικεντρώνεται σε ένα πρόγραμμα με άριες των Puccini, Verdi, Purcell, Camille Saint Saens, Αυτοσχεδιασμούς και δικά της έργα.
Η μουσικός επέλεξε τον τίτλο “I Have a Dream”με αφορμή τον ομώνυμο τίτλο του λόγου του ακτιβιστή Martin Luther King στις 28 Αυγούστου 1963, στην Πλατεία του μνημείου Lincoln στην Washington, μιλώντας για το ρατσισμό και το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων. Κύριο σημείο αναφοράς στο “I have a dream” είναι οι ερμηνείες τραγουδιών Αφρικανών δούλων στις βαμβακοφυτείες του νότου, της φυλακής και της δουλειάς, μέρος από συλλογές που έχουν συγκεντρώσει μουσικοί μελετητές, εμπλέκοντας blues, gospels, spirituals και αυτοσχεδιασμούς. Τραγούδια που ερμήνευσε η Mahalia Jackson, Odetta, Billie Holiday, Bessie Smith, Nat King Cole και Ray Charles θα ακουστούν ακόμη στη συναυλία.
Εμβόλιμα στη μουσική διαδρομή αυτή είναι και τα τραγούδια του έρωτα σύμβολο της δύναμης της Ζωής, , με επιλογές σαν την άρια στο“Mon Coeur s ouvre a ta Voix” του Camille Saint Saens, το “Un Bel di Vedremo”, από τη Madame Butterfly του Giacomo Puccini και τραγούδια του θανάτου οπως το “What a Power Art Thou’’ του Henry Purcell από το Βασιλιά Αρθούρο, αγαπημένη άρια της συνθέτριας.

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα με μια φωνή που θα φτάσει και πάλι στο απόγειο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο “I Have a Dream”, φέρνει στη μνήμη τα τραγούδια που ηχούσαν στις βαμβακοφυτείες του νότου, ενώ γίνεται ένα με τις φωνές διαμαρτυρίας απέναντι στον ρατσισμό των καταπιεσμένων Αφρικανών απ τους Λευκούς.

Τα ΜΜΕ για τη Μαρίκα Κλαμπατσέα
«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη φωνή που θα έβγαινε από μέσα της. «Νότες Κάλλας και Τζόπλιν μαζί».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Σάντρα Βούλγαρη
«Φαντάζομαι άνετα την Μ.Κ. να παίζει σε ένα σκοτεινό piano bar στο Broadway. Από την άλλη, την φαντάζομαι και στη φωτεινή Σκάλα του Μιλάνου».
HIT AND RUN, Ιννοκέντιος Παντελόφσκι
«Η Μ.Κ έχει την εμφάνιση που περιμένεις να έχει μία παλαίμαχος του Woodstock. Ίσως είναι μια μετενσάρκωση της Janis Joplin, καθώς οι άναρχες φωνητικές ακροβασίες της δεν καλουπώνονται με ταμπέλες».
«Εξαιρετική επίσης στο “Wind mills of your mind” του Michel Legrand…. αν και όλα τα λεφτά ήταν το κλείσιμο της συναυλίας με το “Summertime” του Gershwin στην εκτέλεση της Janis Joplin… μια Μ.Κ. να ροκάρει επί σκηνής, λαβωμένο ζώο που σφαδάζει…»
LIFO, Αντώνης Μποσκοΐτης

Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος / 8 ευρώ φοιτητικά και ανέργων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s