Σεμινάριο Ρεπερτορίου του έργου Transmitting Trio A (Yvonne Rainer) με την Sara Wookey|Κινητήρας

Σεμινάριο Ρεπερτορίου του έργου Transmitting Trio A (Yvonne Rainer) με την Sara Wookey

Παρουσίαση του σεμιναρίου την Παρασκευή 1/9/2017 στις 20.00.

Είσοδος Ελεύθερη.

Κρατήσεις θέσεων στο 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com.

 sara wookey

 

Το σημαντικό έργο της γνωστής Αμερικανίδας χορογράφου Yvonne Rainer, «Trio A» θα διδαχθεί ξανά στον Κινητήρα από την πιστοποιημένη χορογράφο και χορεύτρια Sara Wookey.

TRANSMITTING TRIO A (1966)

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Trio A (1966) θα μεταδοθεί από τη Sara Wookey, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και επίσημος πιστοποιημένος πομπός του Trio A από το 2010. Το σεμινάριο περιλαμβάνει: 3,5 ώρες πρόβας σε 5 ημέρες. Κάθε μέρα αποτελείται από μια ώρα ζέσταμα, με την καθοδήγηση της Sara Wookey, για να προετοιμαστούν οι μαθητές σωματικά και διανοητικά για το χορό, μεταδίδοντας τα τέσσερα στρώματα/επίπεδα πληροφοριών του χορογραφικού έργου, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού πλαισίου κινήσεων, την απόσταση, το βλέμμα και το τέμπο στο βηματισμό.

Αν και το επίκεντρο είναι η φυσική μετάδοση του έργου της Yvonne Rainer, υπάρχουν τρία ακόμη ουσιώδη στοιχεία, απαραίτητα για την επιτυχή διαδικασία της μεταφοράς, με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι σε αυτό το εργαστήριο.
Τα τρία στοιχεία είναι:

  1. Τρεις έως τέσσερις θεωρητικές και ιστορικές αναγνώσεις στο Trio Α
  2. Συζητήσεις για το Trio A
  3. Συνθέσεις που περιλαμβάνουν προφορικές και γραπτές περιγραφές του έργου, χαρτογράφηση, γραφήματα και απεικόνηση του έργου. Αυτή είναι μια εξερεύνηση της έμφυτης οργανωτικής αρχής του χορού και την προσπάθειας να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε ένα χορό, μία μεμονομένη κίνηση καθώς και τρόπους με τους οποίους απομνημονεύουμε μια σύνθετη σειρά κινήσεων.

H Sara Wookey είναι Αμερικανίδα χορεύτρια, με βάση το Λονδίνο και δραστηριοποιείται με διεθνή καλλιτεχνική Visa εγκεκριμένη από το Συμβούλιο Καλών Τεχνών της Αγγλίας. Κατέχει Bachelor Καλών Τεχνών στο Χορό από το πανεπιστήμιο του Οχάιο και Master Χορού από το UCLA. Η πρακτική της ασχολείται με την κοινωνική και χωρική προσέγγιση του χορού και της χορογραφίας.Kαθιερώθηκε ως νεαρή χορογράφος στην Ολλανδία όπου βρισκόταν μεταξύ 1996-2006. Η Wookey εμπλέκεται καλλιτεχνικά με μουσεία από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, είτε παρουσιάζοντας το έργο της είτε συμμετέχοντας σε προγράμματα μάθησης και διδασκαλίας. Οι αξιοσημείωτες προσθήκες της περιλαμβάνουν: «Εκτέλεση πλοήγησης: (ανα) χαρτογράφηση του μουσείου» (2010) στο μουσείο Hammer και «Punt.Point» (2014) στο μουσείο vanAbbe στην Ολλανδία. Έχει συνεργαστεί στενά με την χορογράφο Yvonne Rainer από το 2010. Είναι μία από τους πέντε καλλιτέχνες χορού που πιστοποιούνται από την Rainer για να διδάξουν και να εκτελέσουν το σημαντικό έργο της, Trio A (1966).

 

Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

 

 

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s