yogΑct στο Δάσος!|Σεμινάριο Yoga και Θεατρικού Παιχνιδιού|16 Σεπτέμβρη|Δάσος Συγγρού|Art Cooperation

yogΑct στο Δάσος Συγγρού

 

Η Art Cooperation διοργανώνει ένα τρίωρο σεμινάριο Yoga και Θεατρικού Παιχνιδιού στη σκιά των πεύκων και με τη συνοδεία των πουλιών του δάσους…!

syggrou2

Yoga:

Μέσα από την πρακτική θέσεων-asanas yoga δημιουργούμε χώρο για να αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα, πιο βαθιά και με επίγνωση. Κινούμαστε άλλοτε δυναμικά με γρήγορη εναλλαγή θέσεων σε ροή κι άλλοτε μένοντας σε θέσεις για περισσότερες αναπνοές. Χρησιμοποιούμε την κίνηση σαν αφορμή διαλογισμού, για να μπορέσουμε, έστω και για λίγο, να υπάρξουμε στο τώρα με όλο μας τον εαυτό. Κλείνουμε με βαθιά χαλάρωση ακούγοντας τους ήχους της φύσης.

 

Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός-Στοιχεία Θεατρικού Παιχνιδιού:

Παίζουμε, αυτοσχεδιάζουμε, χορεύουμε, βρισκόμαστε με τη φαντασία μας σε άλλα μονοπάτια και ξαναγυρνάμε για να τα διηγηθούμε. Μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων ποικίλων ειδών και επιπέδων, ανακαλύπτουμε τη σημασία της έννοιας «ομάδα», αποφορτιζόμαστε συναισθηματικά και εκτονωνόμαστε μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Οι αισθήσεις μας διευρύνονται και η φαντασία μας εξάπτεται προσδοκώντας ένα δημιουργικό αποτέλεσμα.

*θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και ηλεκτρονικό υλικό

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες

Ημερομηνία: Κυριακή 16 Σεπτέμβρη | 10.00 – 13.00

Κόστος: 20€

Πληροφορίες/εγγραφές: 6976801548 | 6974714508

mail: artcooperationseminars@gmail.com

fb: https://www.facebook.com/artcooperation/

web: https://artcooperation.weebly.com/

 

Λίγα λόγια για εμάς:

 

panagiota-440x550

Παναγιώτα Κωστάμη

Η Παναγιώτα Κωστάμη ήρθε σε επαφή με τη yoga όταν σπούδαζε στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη το 2009. Γρήγορα κατάλαβε ότι η yoga θα έφερνε μαγεία στη ζωή της.

Όταν ένιωσε έτοιμη να εξερευνήσει περισσότερο το πνευματικό κομμάτι της yoga, έζησε για ένα μήνα σε ashram για να νιώσει όχι μόνο τα σωματικά οφέλη της πρακτικής αλλά και να γνωρίσει σε βάθος τη φιλοσοφία και να μελετήσει ανατομία, pranayama και meditation. Ολοκλήρωσε 200 ώρες Teacher Training στην παραδοσιακή Hatha yoga κάτω από την καθοδήγηση του Yogi Ram στην Arhanta Yoga.

Μετακομίζοντας στο Delft της Ολλανδίας ξεκίνησε να διδάσκει σε διάφορα yoga studios εκεί, στη Χάγη και στο Rotterdam καθώς και να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για τρία περίπου χρόνια. Πέρα από τη Hatha διδάσκει Vinyasa Flow, Yin Yang και Hot Υoga. Έχει παρακολουθήσει workshops από την Julie Martin και τον Pradeep Teotia. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2017 και από τότε συνεργάζεται με τη Neda Yoga Shala και το Modulor Dance Space ενώ βρίσκει τρόπους να ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδας κουβαλώντας στις αποσκευές της την αγάπη της για τη yoga και το θέατρο.

Της αρέσει να μοιράζεται τη γνώση της και το πάθος της για τη yoga με άλλους ανθρώπους βοηθώντας τους να βρουν το δικό τους μονοπάτι, πάντα με σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε σώματος. Η ενασχόλησή της με το θέατρο έχει επηρεάσει τον τρόπο διδασκαλίας της κάνοντας τα μαθήματά της δημιουργικά, σαν να διηγείται μια ιστορία, προκαλώντας τους μαθητές της να παίξουν με το σώμα για να βρουν τι κρύβεται μέσα τους.

IMG_5902

Έλενα Τζώρτζη

Πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Έλενα Τζώρτζη έχει φοιτήσει στο Université Paul-Valéry Montpellier 3 – Arts du Spectacles και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος», μέσω προγράμματος υποτροφίας. Έχει διδαχθεί φωνητική, ορθοφωνία, κλασσικό και σύγχρονο χορό. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ενώ τα τελευταία χρόνια διοργανώνει βιωματικά, επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες μέσα από τη δράση της καλλιτεχνικής σύμπραξης Art Cooperation, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s