Η Φωνή του Αντώνη|20 Σεπτεμβρίου|Νύχτες Πρεμιέρας|Δαναός

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη «Φωνή του Αντώνη»

Το ντοκιμαντέρ «Η Φωνή του Αντώνη» του Χρήστου Καπάτου πραγματοποιεί την αθηναϊκή του πρεμιέρα, συμμετέχοντας στο Επίσημο Πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα διεξαχθεί από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Έχοντας ήδη αποσπάσει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Καπάτος συστήνει τη «Φωνή του Αντώνη» στο κοινό της Αθήνας, μέσα από την ειλικρινή και ιδιαίτερη καταγραφή των καθημερινών ιστοριών της οικογενειακής του ιλαροτραγωδίας, στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας.

Σύνοψη

Πόσα αυτοσχέδια ποιήματα μπορεί να γράψει ένας ογδοντάχρονος; Πόσα τσιλιμπουρδίσματα μπορεί να ανακαλέσει η γυναίκα του για να τον πειράξει; Και πόσες φορές μετράς τα λεφτά πριν βεβαιωθείς πόσα είναι; Το 2011, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο Χρήστος Καπάτος μετακομίζει με τους γονείς του και ξεκινά να κινηματογραφεί τη νέα του ζωή στο πατρικό. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας του, Αντώνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομιλίας, λόγω μιας σειράς εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι μόνοι που μπορούν να τον κατανοήσουν είναι ο γιός του και η σύζυγός του. Και ενώ ο Χρήστος αρχικά επιδιώκει να απεικονίσει την αγωνία, τον φόβο, το χιούμορ, τη γραφικότητα και την μπαναλιτέ της καθημερινότητας στην ημι-λούμπεν Ελλάδα της κρίσης, τελικά βρίσκει ένα νέο μοντέλο συνύπαρξης και, μαζί με αυτό, τη φωνή του Αντώνη.

Στοιχεία ταινίας:

Σενάριο – Φωτογραφία – Σκηνοθεσία: Χρήστος Καπάτος

Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη

Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος

Ηχητικός Σχεδιασμός – Μίξη: Νίκος Παλαμάρης

Μουσική: Γιώργος Μαλεφάκης και Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Έτος Παραγωγής: 2018

Έγχρωμο
Διάρκεια: 74’

Αναλυτικά οι μέρες και ώρες προβολής της ταινίας:

Η Φωνή του Αντώνη

Αίθουσα Δαναός 2

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s